Türgi kaalub lennupiletite hinna ülempiiri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turkish Airlinesi lennuk.
Turkish Airlinesi lennuk. Foto: SCANPIX

Türgi võimud on alustanud tööd selle kallal, et takistada lennufirmadel riiklike pühade ajal ja teistel rahvarohkematel päevadel piletite väga kallilt müümist, lubas eile selle riigi transpordiminister Binali Yıldırım.


«Me oleme selle kallal juba tööd alustanud samamoodi, nagu me tegime varem maismaatranspordi piletitega,» rääkis Yıldırım. «Tsiviillennundusamet võib kehtestada lennupiletitele hinnalaed.»

Minister märkis, et turule sekkumine peaks olema viimane samm ja sektor peaks ise leidma kuldse kesktee. «Me ütleme «jah» konkurentsile, aga «ei» kodanike röövimisele,» väitis Yıldırım.

Viimane suur muudatus, mille Türgi valitsus tsiviillennundusse tõi, leidis aset aastal 2003, kui nad lubasid siseliinidel konkurentsi ja erafirmasid. «Lennufirmad võivad aga üritada teenida riigipühade ajal võimalikult palju raha,» selgitas minister. «Meie kodanikud peaksid loomulikult ostma piletid ära nädalaid varem, see on tõsi, kuid meil kahjuks pole seda kommet.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles