Turkishi Airlinesi piloot keeldus Beirutisse lendamast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Protestiks oma kolleegide röövi vastu Liibanonis keeldus Türgi rahvusliku lennukompanii Turkish Airlines piloot lendamast Istanbuli-Beiruti liini.
 


Ajalehe Milliyet kohaselt lahkus kapten Yilmaz Ozgenturk kokpitist pärast seda, kui oli türgi ja inglise keeles teatanud starti ootavatele reisijatele, et ei lenda Beirutisse protestiks selle röövimise vastu.

Lennuk startis lõpuks pärast seda, kui sinna saadeti asenduspiloot. Turkish Airlines on alustanud juhtumi osas uurimist.

9. augustil sattus Turkish Airlinesi meeskond teel Beiruti lennuväljalt hotelli varitsuse otsa. Relvastatud mehed röövisid lennukipersonali bussist piloodid.

Inimröövi eest võttis vastutuse Zuwwar Imam al-Rida nimeline rühmitus. Varem tundmatu liikumine nõuab, et Türgi kasutaks oma mõju süüria mässuliste üle, et nood vabastaksid üheksa mullu mais Süürias röövitud liibanoni šiiiti.

Liibanoni võimud omakorda on vahistanud kolm kahtlusalust, kellele on esitatud süüdistus seoses Turkishi pilootide rööviga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles