Saksamaal võttis mees raekojas inimesed pantvangi

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksamaa lõunaosas Ingolstadt’i linnas võttis relvastatud mees täna hommikul raekojas mitu inimest pantvangi, kes pärast tunde kestnud läbirääkimisi politseiga vabaks pääsesid.

Raekoja ümber piiranud politsei võttis mehe elusana kinni. Kohaliku ajalehe sõnul oli kuulda nelja lasku.

Mehel oli kolm pantvangi, nende hulgas abilinnapea Sepp Mißlbeck, kelle ta vabastas. Seejärel hoidis ta veel kahte inimest vangis ning üks nendest oli naine, keda 24-aastase kodutu mees pikemat aega jälitanud on. Jälitamise tõttu on tal keelatud siseneda linnavalitsuse hoonetesse, kirjutab Die Welt.

Esialgsetel andmetel on mees relvastatud, kuid politsei ei täpsustanud, kas tegemist on tuli- või külmrelvaga.

Ajalehe Donauerkurier sõnul mõisteti möödunud kuul mehele tingimisi karistus ning mees viibib psühhiaatrilisel ravil.

Politsei on kurjategijaga kontaktis ning nad ootavad kuni ta oma nõudmised esitab. Politsei pressiesindaja sõnul üritatakse pantvangidraama verevalamiseta lõpetada.

Motiivist rääkides ütles Ingolstadti linnapea Alfred Lehmann: «Ta tahab oma sõnumit edastada.» Milline see sõnum on, pole veel selge. Lehmanni sõnul on kurjategijat varem ähvardamise ja kehaliste vigastuste tekitamise eest karistatud.

Kantsler Angela Merkel pidi täna pärastlõunal oma valimiskampaania raames Ingolstadti linnaväljakul kõne pidama, kuid see tühistati.

Politsei pressiesindaja sõnul sai pantvangidraama alguse kell 9:00 kohaliku aja järgi (Eesti aja järgi kell 10:00).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles