Kanadas ohustab seagripp põlisrahvaid

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inuiti mees.
Inuiti mees. Foto: AP / Scanpix

Kanada peaminister Stephen Harper tunnistas, et talle valmistab väga muret järsult kasvanud seagripijuhtumite arv selles riigis. Eriti selle tõve keskmisest laialdasem ja rängem levik põlisrahvaste seas.

«Ilmselgelt valmistab meile H1N1 [tüübi gripp] tõsiselt muret üldisemas plaanis ja eriliselt selle viimase aja sage esinemine põlisrahvaste kogukonnas, eriti Manitobas,» vahendas Harperi sõnu uudisteagentuur AFP. «Me tõesti ei tea, miks H1N1 on mõningate rahva osade seas tõsisem kui teiste seas.»

«Nagu te teate, siis samasugune muster ilmnes ka Mehhikos, kust see tõbi alguse sai ning kus mõningad inimrühmad tunduvad nakatuvat märksa kergemini kui teised,» rääkis Kanada valitsusjuht. «See on suur mure.»

Seagripi esinemissageduselt on Kanada praegu maailma kolmas riik. Seda nakkust on seal diagnoositud 6700 inimesel. 275 on vajanud haiglaravi ja 19 surnud.

Kanada 33,5 miljonist elanikust 1,2 miljonit on erinevatest põlisrahvustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles