Läti rahvuslased nõuavad elamislubade müügi lõpetamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia vabadussammas.
Riia vabadussammas. Foto: Wikipedia.org

Läti Rahvuslaste Ühendus kutsub koalitsioonipartnereid lõpetama välismaalastele elamislubade müügi ja mitte laskma neil Lätis kinnisvara kokku osta.


Rahvuslaste ühendus on seisukohal, et välismaalastele väljastatud lubade ja nende omandatud kinnisvara hulk on jõudnud dramaatiliste mõõtmeteni.

«Kui okupatsiooni ajal teostasid Läti koloniseerimist võõrvõimu marionetid, siis nüüd mahitab sisserännet sõltumatu Läti parlament. Kõik Venemaalt ja Hiinast tulevad uued kinnisvaraostjad jätkavad okupatsiooni ajal alustatut - Läti rõhumist võõraste keelte ja kultuuridega,» ütlesid Rahvuslaste Ühenduse esindajad BNS-ile.

Alates 2010. aastast võib Lätis elamisloa saada iga välismaalane, kes on soetanud Riias või mõnes teises Läti suuremas linnas kinnisvara vähemalt 100 000 lati väärtuses ning mujal maapiirkondades vähemalt 50 000 lati väärtuses.

Rahvuslaste Ühendus ootab toetust Ühtsuselt, Reformiparteilt ning Roheliste ja Talurahva Liidult.


«Me oleme valmis muudatuste sisseviimise aja ja korra üle diskuteerima, kuid ei pea praeguse süsteemi säilitamist võimalikuks. Rahvuslaste Ühenduse jaoks on elamislubade müügi lõpetamine tähtis prioriteet, mille peab praegune valitsus teoks tegema, mistõttu kutsume rahandusministeeriumi mitte arvestama eelarve koostamisel riigi tuludesse elamislubade müügilt saadavat tulu,» öeldi Rahvuslaste Ühendusest.

Läti valitsus otsustas läinud teisipäeval tõsta elamisloa ja viisataotluste menetlustasusid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles