Palestiinlased: Iisrael tõrjub USAd rahukõnelustelt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisrael president Shimon Peres, USA välisminister John Kerry ning Palestiina president Mahmoud Abbas
Iisrael president Shimon Peres, USA välisminister John Kerry ning Palestiina president Mahmoud Abbas Foto: AP

Kõrge Palestiina ametnik süüdistas neljapäeval kaks päeva pärast viimast läbirääkimisvooru Iisraeli selles, et viimane takistab USAd rahukõnelustel osalemast.

«Ühendriikide esindajad ei ole viibinud seni ühelgi Iisraeli [ja Palestiina] kohtumisel,» ütles Palestiina Vabastusorganisatsiooni (PVO) peasekretär Yasser Abed Rabbo raadiojaamale Palestiina Hääl.

«Washington ütles, et osaleb kõnelustel otsese partnerina, kuid siiani ei ole seda juhtunud, kuna Iisrael hoiab USAd järjekindlalt kõnelustelt eemal,» lausus Rabbo.

«Kui USA [ise] oma kohalolekut ei kehtesta, ei saa ta ka avaldada otsest mõju läbirääkimiste edasiliikumisele,» lisas palestiinlaste esindaja.

Palestiina  ja Iisraeli esindajad pidasid viimase kõnelusvooru teisipäeval Jeruusalemmas. Esimene kohtumine pärast kolmeaastast pausi leidis aset 14. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles