Hiina farmist põgenes miljon prussakat

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Periplaneta americana.
Periplaneta americana. Foto: Wikipedia.org

Vähemalt miljon prussakat lasi jalga Hiina farmist, kus neid kasvatati rahvameditsiinis kasutamiseks, teatas täna ajaleht Modern Express.


Prussakad põgenesid Jiangsu provintsi Dafengi linnas asuvast farmist sel kuul, kui tundmatu sissetungija lõhkus kilest kasvuhoone, kus neid peeti. Farm asus keset maisipõlde.

Kohalikud haiguste kontrolliga tegelevad ametnikud saatsid piirkonda viis uurijat, kelle ülesandeks sai putukate likvideerimise plaani välja mõtlemine.

Kasvanduse omanik Wang Pengsheng veetis ajalehe teatel üle kuue kuu äriplaani välja mõtlemisega ning investeeris seejärel 100 000 jüaani prussakaliigi Periplaneta americana munade ostmisesse.

Prussakaid peetakse enamasti kahjureiks, ent nii loomseid kui taimseid saadusi (ja sageli äärmiselt ohustatud liikidelt) kasutava Hiina traditsioonilise meditsiini austajad usuvad, et neist tehtud ekstrakt ravib mitmeid haigusi, sealjuures vähki, leevendab põletikke ning tugevdab immuunsüsteemi.

Kasvuhoone lõhkumise ajaks oli välja haudunud üle 1,5 miljoni prussaka, keda toideti Wangi sõnul iga päev muu hulgas ka puuviljade ja kuivikutega.

Wang lootis igalt prussakakilolt ligi 1000-jüaanist kasumit, ent seisab nüüd silmitsi hoopis suure kahjumiga.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles