Venezuela süüdistab Hondurase armeed suursaadikute röövimises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahutused Hondurases.
Rahutused Hondurases. Foto: AFP / Scanpix

Venezuela suursaadik Ameerika Riikide Organisatsioonis (OAS) süüdistas pühapäeval Hondurase armeed Venezuela, Kuuba ja Nicaragua suursaadiku ning Hondurase välisministri «röövimises».

Roy Chaderton esitas süüdistused OASi suursaadikute ametlikul istungil Washingtonis, mis kanti otse üle ka hispaaniakeelses CNNis.

Hondurase sõdurid võtsid president Manuel Zelaya pühapäeva hommikul kinni ning saatsid ta riigist välja, kui süvenes kriis seoses presidendi plaaniga põhiseadust muuta.

Zelaya suundus Costa Ricasse, kus palus asüüli.

Venezuela president Hugo Chavez tõstis sõjaväe valmisolekut vastuseks Hondurase presidendi vahistamisele ja riigist väljasaatmisele, vahendas ERR Uudised.

Chavez ütles, et vastab sõjalise aktsiooniga, kui tema saadikut Hondurases rünnatakse, vahendas Reuters.

Chavezi sõnul viisid Hondurase sõdurid endaga kaasa Kuuba suursaadiku ja jätsid Venezuela saadiku tee äärde pärast seda, kui olid teda peksnud Hondurase presidendi Manuel Zelaya vastu suunatud riigipöörde ajal.

Chavez ütles Venezuela riigitelevisioonile, et teeb kõik võimaliku, et peatada Hondurase riigipööre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles