Mehhiko väikelinnas võtsid omakaitseväelased politseinikelt relvad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Guerrero osariigis ründasid isehakanud omakaitseväelased politseinikke.
Guerrero osariigis ründasid isehakanud omakaitseväelased politseinikke. Foto: SCANPIX

Mehhiko lõunaosas Guerrero osariigis ründasid isehakanud omakaitseväe kaigaste ja matšeetedega relvastatud võitlejad kohalikke politseinikke ja võtsid neilt relvad, teatasid teisipäeval võimuesindajad.

Matšeetest sai vigastada politseiülem.

Tixtla linnas juhtunu ilmestab olukorda, kus Mehhiko valitsusel on üle pea kasvanud omakaitserühmitused, mida alates veebruarist on hulgaliselt moodustatud uimastikartellide vägivalla vastukaaluks.

Mõned omakaitseväelased kannavad avalikult relvi ja jagelevad regulaarselt politseinike ja sõduritega.Nädalavahetusel seisid kohtu ees 21 Michoacani osariigi mägikülas Aquilas moodustatud omakaitseväe liiget, keda süüdistati relvaseaduse rikkumises ja teistes väiksemates kuritegudes.

Guerrero kuberner Angel Aguirre üritab omakaitseväelastega siiski ühist keelt leida ning veendes neid liikmeid ja relvi ametlikult registreerima ning ühtlasi ka seadusi järgima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles