Austraalia sõjakooli seksiskandaali osalised mõisteti süüdi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kaks endist Austraalia sõjakooli kadetti mõisteti täna riiki raputanud nn Skype-skandaalis süüdi.

Canberra kohus mõistis 21-aastane Daniel McDondaldi ja 20-aastane Dylan Deblaquiere'i mõisteti süüdi edastusteenuse solvavas kasutusviisis, kirjutab uudisteagentuur AFP.

McDonald mõisteti lisaks süüdi ebasündsas käitumises. Nimelt jäädvustas ta oma seksuaalvahekorda ühe naiskadetiga ning see edastati reaalajas Skype’i vahendusel. Vahekorra toimumist jälgisid sel kombel üheks teises ruumis Deblaquiere ühes nelja teise kadetiga. Intsident toimus 2011. aastal Austraalia kaitsejõudude akadeemias (ADFA).

Praeguseks 20-aastane ohver ei olnud sellega kursis, et teda filmitakse. Kui ta selle teada sai, pöördus ta haavununa meedia poole. Valitsust sundis see lähemalt uurima ADFAs ja ka sõjaväes väidetavalt vohavat seksistlikku suhtumist.

Mullu novembris vabandas Canberra ametlikult sõjaväe ahistamise ohvriks sattunute eest. Nimelt olid valitsuse uuringu käigus umbes 1000 inimest tunnistanud, neid on sõjakoolis või sõjaväes ahistatud seksuaalselt või muul moel. Juhtumid pärinevad 1950. aastastest tänapäevani.

Uurimise käigus tulid välja ka sõjakoolis aset leidvad julmad initsiatsioonitseremooniad ning juhtumite kinnimätsimistava. Lisaks oli iseloomulik see, et kuritöö toimepanejad jäid karistuseta ja kaebama tulnud ohvritesse suhtuti vaenulikult.

McDonaldi ja Deblaquiere'i karistused avaldab kohus 14. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles