Opositsioon: Süüria valitsus valmistub USA ja teiste lääneriikide võimalikuks rünnakuks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria valitsus valmistub USA ja teiste lääneriikide võimalikuks rünnakuks
Süüria valitsus valmistub USA ja teiste lääneriikide võimalikuks rünnakuks Foto: SCANPIX

Süüria opositsiooni ja Damaskuse elanike andmetel evakueeris valitsusarmee eile oma peakorteri isikkoosseisu.

Ekspertide arvates tehti see sõjajõudude evakuatsioon USA ja teiste lääneriikide võimalikku sõjalist rünnakut silmas pidades, edastab mtv3.fi.

USA president Barack Obama teatas telekanalile PBS antud intervjuus, et USA ei ole rünnaku suhtes otsust veel langetanud. Ta lisas, et kui rünnak tehakse, siis peaks olema see hoiatuseks Süüria presidendile Bashar al-Assadile ja tema valitsusele, et keemiarelvade kasutamine ei ole õigustatud.

USA, Prantsusmaa ja Suurbritannia süüdistavad Süüria valitsust möödunud nädalal Damaskuses aset leidnud rünnakus, kus oletatavalt kasutati keemiarelva.

Süüria suursaadik ÜRO juures Bashar Jaafari nõudis, et ÜRO uuriks, kas Süüria mässulised on kasutanud keemiarelva. Suursaadiku sõnul on Süüria valitsusel andmeid, et mässulised tegid kolm närvigaasirünnakut. ÜRO lükkas Jaafari nõudmise tagasi.

Süürias olevad ÜRO relvainspektorid otsivad tõendeid mürkgaasi rünnaku kohta. ÜRO edastas, et inspektoritel kulub veel paar päeva tõendite kogumiseks. Millal uuringu tulemused avaldatakse, ei ole teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles