Louvre’i muuseumi üks pärle kaob külastajate silme eest

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samothrake Nike.
Samothrake Nike. Foto: Wikimedia Commons

Louvre’i muuseum Prantsusmaal alustab annetuste kogumise kampaaniat, mille eesmärgiks on korjata miljon eurot ja lasta selle raha eest restaureerida üks oma kogu pärle – hellenistlik skulptuur Samothrake Nike. 

Kampaania algab ametlikult järgmise nädala teisipäeval, mil kuju eemaldatakse oma senisest asukohast muuseumis ja külastajad seda enam näha ei saa, kirjutab uudisteagentuur AFP.

Samothrake Nike pärineb 2. sajandist eKr ning tegemist on marmorist kujuga võidujumalanna Nikest. Kuigi skulptuuril puuduvad nii pea kui ka käed, peetakse seda üheks kaunimaks kreeka kunsti näiteks ja maailma kuulsamate skulptuuride hulka kuuluvaks teoseks. Kuju leiti Samothrakest 1863. aastal.

Lisaks kavatseb muuseum renoveerida kuju ümbritseva ruumi. Kokku läheb see koos kuju restaureerimisega maksma umbes neli miljonit eurot. Muuseumil on endal juba koos kolm miljonit eurot, sest just nii suure summa on annetanud Nippon Television Holdings, Fimalac ja Bank of America Merrill Lynch.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles