Reisijad: Komooride lendudel koheldakse inimesi nagu loomi

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Komooridelt pärit Marseille elanikud kutsusid täna taas Prantsuse võime üles astuma vastu sellesse piirkonda lendava firma halva töökvaliteedile.

Lõuna-Prantsusmaal asuvas Marseille's elab umbes 80 000 Komooridelt pärit inimest. Kodukanti viivatel lendudel ohutuse ja teeninduskvaliteedi parandamise nõudmiseks on nad moodustanud surverühma SOS voyage aux Comores (e.k SOS reisid Komooridele – toim).

«Sanaa ja Moroni vahelisi lende teostavad kauboioperaatorid,» rääkis meeleavaldajate esindaja Farid Soilihi AFP-le. «Nad kohtlevad inimesi nagu loomakarja, topivad nad sisse, ei austa ajagraafikuid, alati on tehnilisi probleeme.»

Soilihi meenutas, et mullu korraldas nende liikumine Marseille's protestimarsi, mõistmaks hukka Komooride lendudel valitsevad tingimused.

Täna 153 pardalolnuga India ookeani kukkunud Yemenia Airi lend sai alguse Pariisist ja peatus enne Jeemeni pealinna Sanaa poole teele asumist ka Marseille's. Reisijate seas oli 66 Prantsuse kodanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles