Ammoniaagileke tappis Shanghais vähemalt 15 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Shanghai Puxi elurajoonile.
Vaade Shanghai Puxi elurajoonile. Foto: SCANPIX

Kohaliku omavalitsuse teatel tappis külmutusseadmest lekkinud vedel ammoniaak Hiina ärikeskuses Shanghais täna vähemalt 15 inimest.

26 inimest viidi terviseprobleemidega haiglasse ning neist kuue seisund on Shanghai omavalitsuse kinnitusel kriitiline.

Õnnetus leidis aset kohaliku aja järgi täna pisut enne keskpäeva ühe mereandidega kaupleva firma külmutushoones. Kohalikus Xinmini õhtulehes avaldatud piltidel võis näha sündmuspaigale sõitnud tuletõrjeautosid. Omavalitsus ei täpsustanud, kas õnnetus mõjutas ka kohalikke elanikke või teisi läheduses töötanud inimesi.

Külmutusseadmetes kasutatav vedel ammoniaak tekitab sissehingamisel tugevaid kopsukahjustusi ning nahale sattudes põletusi, kokkupuude võib lõppeda surmaga.

Firma Shanghai Weng Pai külmutuskompanii tegeleb mereandide impordi, ekspordi ja töötlemisega. Firma kodulehe andmetel on neil piisavalt seadmeid, et külmutada päevas kuni 150 tonni kaupa.

Shanghai seadused reguleerivad töötingimusi palju enam kui ülejäänud Hiina piirkondades, ent tegu on juba teise seal aset leidnud toiduainete töötlemisega seotud õnnetusega sel kuul.

20. augustil suri viis töölist juurviljade marineerimise tünnide puhastamisel kasutatava kemikaali aurude sissehingamise tagajärjel.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles