Pealtnägijate kinnitusel üritas Yemenia lennuk maanduda

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saatuslikule Komooride lennukile läinud inimese sugulane Pariisis.
Saatuslikule Komooride lennukile läinud inimese sugulane Pariisis. Foto: AP / Scanpix

Täna hommikul 142 reisija ja 11 meeskonnaliikmega pardal India ookeani kukkunud Yemenia Airi lennuk üritas korra enne seda Komooridel Moroni lennuväljal maanduda, kuid edutult, kinnitavad pealtnägijad.

Lennuki ebaõnnestunud maandumisel on uudisteagentuuri AFP teatel mitmeid tuntud tunnistajaid. Nende seas näiteks Komooride endine kaitseminister ja endine lennuameti juht.

«Ma nägin lennukit lähenemas ja seejärel ära minemas, ma ei saanud sellest lihtsalt aru,» kirjeldas endine kaitseminister Houmed Msaidie, kes käis Moroni lennujaamas vastas oma ämmal.

«Mulle näis, et lennukil oli maandumisega raskusi,» rääkis endine Komooride lennuameti direktor Mohamed Yahya. Tema sõnul oli seda kuulda õhusõiduki mootori häälest.

«Ma nägin, kuidas lennuk üritas maanduda,» jutustas AFP-le kolmas, Moussa Boina nimeline tunnistaja. «Ma läksin terminali oma emale vastu, kuid seal polnud mingit lennukit.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles