Ajaleht: FBI tugevdab USA-s elavate süürlaste jälgimist

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile korraldati New Yorgis Times'i väljakul Süüria ründamise vastane meeleavaldus.
Eile korraldati New Yorgis Times'i väljakul Süüria ründamise vastane meeleavaldus. Foto: SCANPIX

USA võimaliku sõjalise sekkumise eel Süürias, on FBI tugevdanud Ühendriikides elavate süürlaste jälgimist, kirjutas täna ajaleht New York Times.
 

Ajaleh teatel on nii sisejulgeoleku agentuur kui sisejulgeoleku minsteerium hoiatanud ka föderaalagentuure ja erafirmasid Süüria ründamisega kaasnevate võimalike küberkuritegude eest.

End Süüria presideni Bashar al-Assadi toetajateks nimetavad häkkerid, keda tuntakse Süüria Elektroonilise Armee nime alla, on viimastel kuudel korduvalt häirinud mitmete USA ettevõtete, sealhulgas ka New York Times'i tööd.

Ajalehe andmetel kavatseb FBI lähipäevil sadu süürlasi küsitleda.

USA ametnikele valmistab enim muret Süüria liitlase Iraani hoiatus, et igasugusele militaarsekkumisele Süürias järgneb Iisraeli ründamine.

NYT andmetel on FBI ja sisejulgeoleku ministeerium koostanud politseivõimudele salastatud teatmiku, mis kõneleb võimalikest Süüria konflikti sekkumisega kaasnevatest ohtudest.

Lisaks on FBI instrueerinud oma ametnikke jälgima süürlastega seotud allikaid, et takistada võimalikke kättemaksuakte, ning hoidma eriti pingsalt pilku peal süürlastel, kes on juba uurimise all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles