Beslanis mälestatakse üheksa aasta taguse pantvangidraama ohvreid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beslani pantvangidraama ohvrite haudade läheduses surnuaias, mida tuntakse Inglite Linna nime all, kõrgub ka hukkunuile püstitatud mälestusmärk.
Beslani pantvangidraama ohvrite haudade läheduses surnuaias, mida tuntakse Inglite Linna nime all, kõrgub ka hukkunuile püstitatud mälestusmärk. Foto: SCANPIX

Venemaal Põhja-Osseetia Beslani linnas algas täna kolmepäevane lein, et meenutada üheksa aasta tagust pantvangidraamat koolis, milles hukkus 334 inimest, sealhulgas 186 last.


Enamik pantvange sai surma, kui Vene julgeolekujõud koolile tormi jooksid.

Mälestustseremoonia algas 1. septembril koolikellade helinaga endise koolimaja varemetes. Selles hoones hoidsid tšetšeeni radikaalsed iseseisvuslased 2004. aastal kolme päeva vältel pantvangis 1200 inimest.

Põhja-Osseetia liider Taimuraz Mamsurov, kelle poeg ja tütar olid ellujäänud pantvangide seas, viis sündmuskohale lilli, linna elanikud aga traditsiooni kohaselt vett ja mänguasju.

Kogu Põhja-Kaukaasias on rakendatud erakorralisi julgeolekumeetmeid, ainuüksi Beslanis on välja toodud 1500 politseinikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles