Assad: Süüria on valmis välisagressioonile vastu astuna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria president Bashar Assad.
Süüria president Bashar Assad. Foto: SCANPIX

Süüria president Bashar al-Assad jäi pühapäeval režiimi ähvardava sõjalise löögi ees endiselt trotslikuks, korrates, et Damaskus on agressiooniks valmis.

«Süüria .... on võimeline vastu astuma igasugusele välisagressioonile samamoodi, nagu see praegu on iga päev silmitsi siseagressiooniga terrorirühmituste ja nende toetajate poolt,» vahendas tema sõnu riiklik uudisteagentuur SANA.

Tegemist on Assadi esimese ametliku avaldusega pärast USA presidendi Barack Obama laupäevast ootamatut teadet kongressi heakskiidu taotlemisest Süüria ründamisele.

«Süüria saavutab jätkuvalt ühe võidu teise järel,» deklareeris Assad.

Asevälisminister Faisal Muqdad ütles varem pühapäeval, et «Obama oli eile kõneldes selgelt kõhklev, pettunud ja segaduses».

Obama otsus lükkab Assadi režiimi võimaliku karistamise väidetava keemiarelvarünnaku eest vähemalt 9. septembrini, mil USA seadusandjad suvepuhkuselt naasevad.

USA ning teised lääne- ja araabia riigid on süüdistanud Süüria valitsevat režiimi keemiarünnakus, milles Damaskuse eeslinnas sai 21. augustil surma üle 1400 inimese. Süüria eitab neid süüdistusi kategooriliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles