Texase kirikukoguduse liikmete seas levivad leetrid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Texase kirikukoguduse liikmete seas levivad leetrid
Texase kirikukoguduse liikmete seas levivad leetrid Foto: SCANPIX

USAs Texase osariigis on lühikese ajavahemiku jooksul haigestunud leetritesse 21 inimest.

Haigus hakkas levima, kui Indoneesiat külastanud ja haigestunud mees osales jumalateenistusel Eagle Mountain kirikus, edastab foxnews.com.

Kiriku esindajad suhtuvad vaktsineerimisse skeptiliselt ning enamik nende koguduse liikmetest ei ole leetrite kaitsesüsti saanud.

Kiriku juhtkond keeldus meediale kommentaare andmast. Pastor Terri Copeland Pearsons edastas siiski pressiteate.

«Oleme mures eelkõige väikeste laste pärast, kelle perekonnas esineb autismi ning nad võivad saada liiga palju kaitsesüste korraga,» sõnas Pearsons.

Kiriku alale on püstitatud ajutine vaktsineerimise telk. Sellegi poolest soovitas pastor usklikel loota eelkõige jumalale, mitte kaitsesüstimisele.

Selle kiriku asutaja ja Pearsonsi isa Kenneth Copleand on avalikult teatanud, et ta suhtub vaktsineerimisse skepsisega.

Texases tegutsev nakkushaiguste arst Jason Terk sõnas, et sellises väikeses kirikukogukonnas levib nakkushaigus väga kiiresti.

«Vaktsineerimise vastased korraldavad kõnekoosolekuid ning just sealt võivad nad saada haiguse, millest püüavad hoiduda,» selgitas Terk.

USA ühe juhtiva vaktsineerimise asjatundja Paul Offiti sõnul panevad need inimesed, kes ei luba oma lapsi vaktsineerida, laste elu ohtu.

«Tavapäraselt usuvad nad linnalegendi, et nakkushaiguste vastane vaktsineerimine võib tekitada autismi. Uuringud on näidanud, et see ei pea paika,» lausus asjatundja.

Leetrid on kõrge nakkavusega ja piisknakkusena leviv viirushaigus. Ta avaldub kurgu ja silmade põletikuna ning nahalööbena.

Pärast 10–15 päevast peiteperioodi tekib 3–4 päeva kestev palavik.

Tekib lööve, mis algab kõrvade tagant ja levib kõigisse nahapiirkondadesse. Lööve on algul roosa, hiljem punetav ning kestab viis päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles