Puškov: Obama kasutab visiiti Süüria ründamise õigustamiseks

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene riigiduuma rahvusvaheliste suhete komisjoni esimees Aleksei Puškov.
Vene riigiduuma rahvusvaheliste suhete komisjoni esimees Aleksei Puškov. Foto: SCANPIX

Vene riigiduuma väliskomisjoni esimehe Aleksei Puškovi sõnul kasutab USA president Barack Obama Peterburis toimuvat G-20 kohtumist Süüria ründamise õigustamiseks.

«Ükskõik, milline kohtumise programm oleks olnud, siis nüüd keskendub see tõenäoliselt Süüriale,» lisas Puškov oma mikroblogivõrgustiku Twitter kontol, viidates 5. ja 6. septembril Venemaal Peterburis toimuvale kahekümne tähtsama arenenud ja areneva majandusega G-20 riikide nõupidamisele, vahendas uudisteagentuur RIA Novosti.

USA president Barack Obama teatas nädalavahetusel, et Ühendriikidel on tõendid Süüria valitsuse korraldatud keemiarünnakust ning ta on otsustanud anda Süüriale sõjalise löögi, ent soovib sellele ka Kongressi toetust. Kongress peaks selle üle hääletama 9. septembril, kuid pole võimatu, et rahvaesindajad kutsutakse erakorralisele istungile juba varem.

Vaatamata Kongressi otsusele jääb Obamale siiski õigus rünnak korraldada ka juhul, kui demokraatide kontrollitavast senatist ja vabariiklaste enamusega esindajatekojast koosnev parlament seda heaks ei kiida.

Venemaa on korduvalt avaldanud vastuseisu Süüria ründamisele, kinnitades, et puuduvad andmed, nagu oleks väidetava keemiarünnaku korraldanud Süüria keskvalitsus. Ka on Venemaa tõkestanud ÜRO Julgeolekunõukogus resolutsiooni, mis lubaks reageerida keemiarünnakule sõjaliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles