Gruusia peaminister: olen otsustanud poliitikast lahkuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia peaminister Bidzina Ivanišvili.
Gruusia peaminister Bidzina Ivanišvili. Foto: SCANPIX

Gruusia peaminister Bidzina Ivanišvili selgitas esmaspäevases avalikus kirjas, miks ta kavatseb peatselt poliitikast lahkuda.

Valitsusjuht rõhutas 15-leheküljelises pöördumises, et kavatseb saada «aktiivseks ühiskonnaliikmeks».

«Tänases olukorras võib minu ülesandeid määratleda kolmes valdkonnas. Esimene ülesanne riigimehena on olla peaminister. Teine, poliitiline ülesanne, on juhtida koalitsiooni Gruusia Unistus, ning kolmas, ühiskondlik, olla aktiivne kodanik. Kavatsen loobuda esimesest ja teisest funktsioonist ning suunata kõik vabad ressursid kolmanda funktsiooni teenimisele,» kirjutas Ivanišvili.

2012. aasta oktoobris võimule saanud peaministri sõnul usub ta, et on täitnud oma riiklikku ja poliitilist ülesannet «enam-vähem» hästi ning tema koalitsioonikaaslased jätkavad tema algatatud üritust. Ühiskondlikus sfääris on «tegevusvaldkond tohutu suur,» lisas Ivanišvili.

Peaministri sõnul teatab ta oma lahkumisajast ette, kuid see leiab aset alles pärast oktoobrikuiseid presidendivalimisi.

«Ma astun tagasi pärast seda, kui olen veendunud, et kellelgi ei õnnestu meie valitud kurssi muuta, sest siis jätkub Gruusia stabiilne areng,» ütles peaminister, lisades, et võib poliitikasse naasta, kui see tuleb riigile kasuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles