Lennuõnnetusest pääsenud tüdruk on toibumas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad naasevad Komooridele.
Päästjad naasevad Komooridele. Foto: Reuters / Scanpix

Bahia Bakari-nimeline tüdruk, kes leiti merest pärast eilset lennuõnnetust Komooride lähedal, on haiglas paranemas, teatas uudisteagentuur AFP.


AFP andmetel 13-aastane Bakari, kes elab Marseille's, pääses ilma suuremate vigastusteta, kui Komooride pealinna Moroni lennuväljale maanduda üritanud lennukompanii Yemenia Airbus 310 India ookeani kukkus.

Üks päästja rääkis Prantsusmaa raadiokanalile Europe 1, et tüdruk ujus pimeduses kaks tundi lennukijäänuste ja laipade keskel enne kui ta leiti.

«Me püüdsime talle päästepoid ulatada, kuid ta ei ulatanud selleni. Ma pidin ise vette hüppama, et ta kätte saada,» rääkis päästja. «Ta värises ja värises. Me panime talle neli tekki peale. Andsime talle sooja suhkruga vett. Küsisime lihtsalt tema nime, koduküla.»

Tüdruku isa Kassim Bakari rääkis Prantsusmaa raadiokanalile RTL, et lapsel on põletushaavu. Tema sõnul oskas Bahia Bakari vaevu ujuda, kuid klammerdus vees ujunud rusude külge.

Tüdruku ema oli 152 ülejäänud lennu IY 626 pardal olnud inimese hulgas, kes on ilmselt hukkunud.

Arstide sõnul on tüdruk teadvusel, kuid talle ei esitata liiga raskeid küsimusi, et last mitte väsitada.

Merest leitud lapse identifitseerimisel levis eile palju vastukäivat infot. Algselt teatati viieaastase poisi leidmisest, hiljem kinnitasid Komooride võimud, et tegu oli 14-aastase tüdrukuga. Täna täpsustasid uudisteagentuurid lapse vanust. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles