Clevelandi inimröövija surm põhjustab küsimusi

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ariel Castro.
Ariel Castro. Foto: SCANPIX

Kolme naise inimröövi, vägistamise ja vangistuse eest eluks ajaks vangi mõistetud Ariel Castro leiti eile õhtul oma vangikongist ülespooduna, küll tekitas aga võimudes küsimusi see, kuidas ta seda üldse sai teha.

Võimud leidsid 52-aastase Castro eile õhtul kell 21.20 Ohio kinnipidamisasutuses oma kongis rippumas, teatasid ametivõimud CNNile. Vangla meedikud üritasid teda alustada, kuid nende katsetused ei kandnud vilja.

Castro viidi Ohio riikliku ülikooli haiglasse, kus ta 22.52 surnuks kuulutati.

Castro naisevend Juan Alicea sõnas CNNile, et vangla ülem teavitas perekonda toimunud umbes kell üks öösel. Alicea lisas, et perekonda ajas raevu asjaolu, et teave toimunust jõudis nendeni esimesena läbi uudiste vahenduse.

Vanglaametnike sõnul ei hoitud Castrol koos teiste vangidega koos.

«Teda hoiti turvalisuse huvides üksikkongis ja teda käidi iga poole tunni jooksul korra vaatamas,» kirjutas Ohio vanglaameti pressiesindaja JoEllen Smith pressiteates.

Smith lisas, et juhtunu asjaolud on selgitamisel, kuid kirjutas ka seda, et Castro polnud potentsiaalsete enesetapjate nimekirjas, kes on vanglas pideva jälgimise all.

New York Times kirjutas, et 1. augustil kohtuotsuse ettelugemisel eitas Castro naiste seksuaalset ahistamist või nende kallal vägivalla tarvitamist. Ta väitis, et seksuaalvahekorrad toimusid vastastikusel nõusolekul. Castro lisas, et ta pole kuri ega vägivaldne, kuid lapsena oli ta sattunud seksuaalse ahistamise ohvriks ja hiljem muutunud pornograafiast sõltuvaks.  

Endisest bussijuhist Castro mõisteti 1. augustil eluks ajaks pluss veel tuhandeks aastaks vangi Amanda Berry, Michelle Knighti ja Gina DeJesuse röövimise ja nende seksuaalse ründamise eest. Lisaks hoidis mees naisi vastu nende tahtmist kinni oma majas. Berryga sai Castro ka lapse, kes on praegu kuueaastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles