Ojuland: kas EL jääb igavesti USA sabarakuks?

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ojuland.
Kristiina Ojuland. Foto: PP

Euroopa Parlamendi liige Kristiina Ojuland küsis, kas Euroopa Liit (EL) jääb igavesti USA sabarakuks ning avaldas arvamust, et peaksime Ühendriikide varjust välja astuma.

Ojuland käis selle mõtte välja Vilniuses toimuva ELi ühise välis- ja julgepoliitika konverentsi eel, kus on jutuks ELi idapartnerluse küsimused ning liidu võimalused ja tegelikkus maailmapoliitikas kaasarääkimisel.

«Küsimus on selles, kas Euroopa Liit jääbki igavesti USA sabarakuks globaalse poliitika kujundamisel või hakatakse rohkem ise tegutsema,» ütles Ojuland.

«Kes keelaks näiteks Süüria küsimuse lahendamiseks kokku kutsuda konflikti osapooled, et leida rahumeelne lahendus, selle asemel, et Ameerikaga koos sõjalise rünnaku kasuks otsustada. Pean lääneriikide  sekkumist Süüriasse äärmiselt ohtlikuks sammuks,» rääkis ta.

Vilniuses toimuval konverentsil osalevad lisaks Euroopa Parlamendi liikmetele ka rahvusparlamentide liikmed ning samuti on kohal ELi kõrge esindaja Catherine Ashton ja NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles