Šotimaal lendas hävitaja treeninglennu ajal vastu mäge

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šoti politseinik õnnetusepaigas liiklust korraldamas.
Šoti politseinik õnnetusepaigas liiklust korraldamas. Foto: Reuters / Scanpix

Eile hukkus kaks Briti sõjaväelendurit, kui nende  hävitaja lendas Šotimaal vastu mäenõlva.

Õnnetus juhtus hävituslennukiga Tornado F3, mis oli treeninglennul, teatas BBC. Lennuk kukkus alla Arrochari küla lähistel. Õnnetuses hukkus kaks ekipaaži liiget, ükski tsiviilisik õnnetuses viga ei saanud. Õnnetuse hetkel oli taevas pilves.

Briti lennuväe teatel on lennuki rusud ja selle kütus laiali paisatud suurele maa-alale. Seetõttu võib kuluda päevi enne kui päästeoperatsioon lõpetatakse.

The Courieri teatel toimus õnnetus kohaliku aja järgi kell 11.45 ja tegemist oli tavapärase treeninglennuga. Praegu käivad päästetööd, mille käigus otsitakse nii lennukirususid kui ka meeskonnaliikmeid. Hukkunute nimesid pole avalikustatud, kuid õhuvägi on teavitanud nende sugulasi. Õnnetuse põhjused pole veel selged.

Ühe pealtnägija, 28-aastase Juliette Belli sõnul nägi ta vahetult enne õnnetust, kuidas kaks hävitajat lendasid väga madalat. «Ma pole kunagi näinud lennukeid nii üksteise lähedal sõitmas,» rääkis ta väljaandele. Naise sõnul on ta varem korduvalt näinud treeninglende, kuid mitte midagi sellist nagu eile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles