Hispaania politsei nurjas katse tsepeliiniga vanglast põgeneda

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giulio B. käsutuses olnud alpinismivarustus.
Giulio B. käsutuses olnud alpinismivarustus. Foto: AFP / Scanpix

Hispaania politsei teatas reedel, et tal õnnestus nurjata Itaalia narkokaupmehe plaan põgeneda Kanaari saartel asuvast vanglast alpinismivarustuse ja neljameetrise tsepeliini abil.


«Plaan nägi ette kaugjuhtimisseadmega tsepeliini kasutamist, mis toonuks talle põgenemiseks öövaatlusprillid ja alpinismivarustuse,» öeldi politsei avalduses.

Vang, 52-aastane Giulio B. kandis karistust tabatuna vesilennukiga 200 kilo kokaiini toimetamiselt Mauritaaniast Kanaaridele.

Politsei nabis vangla lähedusest kinni kolm inimest, kes valmitasid ette Giulio B. põgenemist ning konfiskeeris Itaaliast saadetud paki õhupalli ja põgenemisvarustusega.

Kahtlusaluste Gran Canaria elupaikade läbiotsimine tõi päevavalgele telgi ja teleobjektiivi, millega jälgiti vanglat 600 meetri kauguselt künkanõlvalt, samuti vangi joonistatud plaanid.

Plaanide järgi pidi Giulio B. ronima vanglast välja ja kohtuma autojuhiga, kes toimetab ta saarelt minema, ütles politsei, kes on põgenemisplaani uurinud juba alates veebruarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles