Itaalia politsei vahistas 36 G8 vastu protestijat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia politsei vahistas 36 G8 vastu protestijat.
Itaalia politsei vahistas 36 G8 vastu protestijat. Foto: AFP / Scanpix

Itaalia politsei vahistas teisipäeval 36 inimest, kes avaldasid Rooma tänavatel maailma juhtivate tööstusriikide G8 tippkohtumise vastu meelt pudeleid loopides ja autokumme põletades, ütlesid ametnikud ja pealtnägijad.


Vägivald puhkes Rooma ülikooli ees, kus maskides ja kapuutsidega protestijad lennutasid pudeleid ja kive politseiautode suunas.

Politsei pressiesindaja sõnul võeti hommikul Roomas kinni 36 inimest, neist 27 olid itaallased. Vahistatute hulgas on ka neli rootslast, kaks sakslast ning šveitslane, prantslane ja poolakas. Neilt võeti ära mitmesuguseid relvi, muu hulgas pesapallikurikaid.

«Igaühel on õigus protestida, oma häält kuuldavale tuua, kuid seda tuleb teha seaduste raames,» ütles Rooma linnapea Gianni Alemanno.

Politsei pidas tippkohtumise toimumispaigas L'Aquilas kinni viis kaigastega Prantsuse kodanikku. Prantslased lasti hiljem vabaks.

Roomast kahe tunni tee kaugusel asuvas maavärinalinnas L'Aquilas kolmapäeval algava kolmepäevase tippkohtumise julgeoleku tagamiseks on välja pandud 15 000 politseinikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles