Usklikud poolakad ei taha Madonnat lavale lubada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madonna
Madonna Foto: Tom Mihalek/AP

Poola usuäärmuslik liikumine teatas teisipäeval, et kutsub rahvast palvetega protestima popstaari Madonna Varssavi kontserdi vastu, mis on kavandatud rukkimaarjapäevale, 15. augustile.


«Me jätkame oma ristiretke alates 1. augustist igapäevaste palvustega Varssavi linnavalitsuse hoone ees,» ütles Usu ja Traditsioonide Kaitse Komitee esimees Marian Brudzynski.

«Me alustame mõnesaja inimesega, aga ma olen veendunud, et linnavalitsuse esine tänav saab lõpuks usklikke poolakaid täis.»

Varem paremäärmuslikku Poola Perede Liigat esindanud, kuid nüüd sõltumatu saadikuna linnavolikokku kuuluv Brudzynski on püüdnud survestada linnavõime Madonna kõigi aegade esimest Poola kontserti ära keelama.

Kontserdikorraldajate sõnul on müüdud juba 70 000 piletit.

Madonna on tõsiusklikke kristlase ärritanud mitte üksnes siivutute etenduste, vaid ka lavastuselementidega nagu ristilöömine.

Isegi nimi Madonna, mis on ka tegelikult laulja esimene eesnimi, näib paljude kristlaste jaoks solvav.

Katoliiklaste jaoks on neitsi Maarja ehk madonna eriti tähtsal kohal ja 15. augustil tähistatakse rukkimaarjapäevaga tema taevaminekut. Poolakate silmis sümboliseerib neitsi Maarja lisaks kõigele muule riigi püsimajäämist sajanditepikkuse võõrvõimude rõhumise all. 350 aasta eest kuulutati ta Poola kuningannaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles