G8 juhid arutavad maailma majandusolukorra paranemist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otse Moskvast G8 kohtumisele jõudnud USA presidendipaar Barack ja Michelle Obama koos Itaalia presidendi Giorgio Napolitano ja viimase abikaasa Clio Napolitanoga.
Otse Moskvast G8 kohtumisele jõudnud USA presidendipaar Barack ja Michelle Obama koos Itaalia presidendi Giorgio Napolitano ja viimase abikaasa Clio Napolitanoga. Foto: Haraz N. Ghanbari/AP

Itaalias L'Aquilas toimuval maailma juhtivate tööstusriikide kohtumisel pooldavad USA ja Suurbritannia majanduse ergutuspakette, Saksamaa on aga mures, et raha raisatakse liiga palju, vahendas uudisteagentuur AP.


G8 juhid arutavad, kuidas võidelda majanduskriisiga, kuid pole veel jõudnud kokkuleppele, kui kaua peaks majandust stimuleerima ja kuidas toetamine lõpetada, kui olukord on taas stabiilne.

Statistika on endiselt must - tööpuudus kasvab ja majanduskasv aeglustub - ning suurem osa majandusteadlasi arvab, et kriis pole veel päris põhjani jõudnud.

G8 - Suurbritannia, Kanada, Prantsusmaa, Saksamaa, Itaalia, Jaapan, Venemaa ja USA - jääb ilmselt kokkuvõttes oma hinnangutes maailma majandusolukorrale tagasihoidlikuks.

Nii USA-s kui Euroopas on töötus sel aastal pidevalt kasvanud. Eurotsoonis oli maikuus töötuid 15 miljonit, USA-s 9,5 protsenti, mis on viimase 26 aasta kõige suurem number.

Lisaks majandusele räägivad maailma liidrid ka kliimamuutustest ja arenguabist ning julgeolekuküsimustest. Viimase punkti all on päevakorras nii Iraani rahutused kui Põhja-Korea tuumaprogramm.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles