Venemaa kritiseeris stalinismi taunivat resolutsiooni

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva linnavõimude tellitud Stalini infostende pealinna tänavatele üles ei panda.
Moskva linnavõimude tellitud Stalini infostende pealinna tänavatele üles ei panda. Foto: Wikipedia.org

Venemaa välisministeeriumi esindaja Andrei Nesterenko kritiseeris möödunud nädalal Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) Parlamentaarse Assamblee vastu võetud resolutsiooni, mis taunib totalitaarsete režiimide, sealhulgas natsismi ja stalinismi kuritegusid.


«Me peame vastuvõetamatuks asjaolu, et OSCE Parlamentaarse Assamblee resolutsioon on katse poliitiliste eesmärkidega moonutada ajalugu,» ütles Nesterenko, vahendas AFP.

«See ei aita selle organisatsiooni liikmesriikide vahel luua usalduse ja koostöö atmosfääri,» lisas ta.

56-liikmelise OSCE Parlamentaarse Assamblee võttis möödunud reedel vastu resolutsiooni «Lõhestatud Euroopa ühendamine: inimõiguste ja kodanikuvabaduste kaitse XXI sajandil OSCE regioonis», mis mõistis hukka kaks 20. sajandi totalitaarset režiimi - natsismi ja stalinismi, mille ajal pandi toime genotsiidi, sõjaroimasid ja inimsusevastaseid kuritegusid, rikuti inimõigusi ja -vabadusi.

Resolutsioon tekitas Venemaal palju kriitikat ning näiteks Vene delegatsiooni liikmed selle lõpphääletusest osa ei võtnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles