Läti kiiruskaameratega on tabatud üle 10 000 kihutaja

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paari aasta eest Pärnu lähedal enam kui 200-kilomeetrise tunnikiirusega vastu teist masinat kihutanud auto. Õnnetuses hukkus kolm noort inimest.
Paari aasta eest Pärnu lähedal enam kui 200-kilomeetrise tunnikiirusega vastu teist masinat kihutanud auto. Õnnetuses hukkus kolm noort inimest. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Täpselt aasta tagasi Lätis üles pandud nelja kiiruskaamera abil on kätte saadud üle 10 000 liiklusrikkuja, vahendab uudisteagentuur LETA.

Läti liikluskontrolli büroo juhi Edmunds Zivtinsi sõnul on nad sel alusel välja kirjutanud 10 303 trahvi. Nende trahvikviitungite kogusumma on 348 460 latti (umbkaudu 7,8 miljonit krooni), millest praeguseks on ära makstud 195 960 latti (ligi 4,4 miljonit krooni).

Zivtinsi sõnul on kiiruskaamerate põhieesmärk vähendada kihutamist. Tema hinnangul on see ka õnnestunud, hoolimata asjaolust, et kasutusel on vaid neli kaamerat, mis on üles pandud Riia ümbruses, Jurmalas ja Ogres. «On tõestatud, et kiiruskaamerad ei päästa elusid mitte ainult Euroopa teedel vaid ka Lätis,» ütles Zivtins.

Praegu paigaldatakse kaamerat ka Ida-Lätisse Daugavpilsi ning peagi pannakse see seadeldis kihutajaid heidutama Liepajasse Lääne-Lätis, kus juhtub eriti palju liiklusõnnetusi. Zivtins tõi välja, et Riia-Liepaja kiirteel on viimase kümnendi jooksul hukkunud üle 200 inimese, mis on märkimisväärne number.

Läti politsei selle aasta kavades on vähemalt kümne kiiruskaamera lisaksostmine selleks, et katta nendega kogu riigi territoorium. Pikemas plaanis tahaksid Läti korrakaitsjad teedele veelgi kaameraid lisada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles