Tansaania rannikul leiti surnukehi ja Jeemeni lennuki tükke

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yemenia reisilennuk Pariisis Charles de Gaulle'i lennuväljal.
Yemenia reisilennuk Pariisis Charles de Gaulle'i lennuväljal. Foto: AFP / Scanpix

Prantsuse merejalaväelased ja sukeldujad leidsid neljapäeval Tansaania ranniku lähedalt Komooride juures alla kukkunud lennuki tükke ja veel viis lagunenud surnukeha, teatasid ametnikud.

Lennufirma Yemenia lennuk Airbus 310-300 kukkus eelmisel nädalal Komoori saarestiku lähedal alla India ookeanisse ning 153 pardal olnud reisijast pääses eluga vaid üks 14-aastane tüdruk. Sel nädalal lõpetati ellujäänute otsimine.

«Praeguseks oleme ookeanist välja toonud 13 surnukeha. Päeva lõpuks toome arvatavasti välja 16 surnukeha,» ütles Tansaania politseiülema abi Peter Kivuyo. Selle nädala alguses leiti kaheksa surnukeha.

Üks Reutersi pealtnägija nägi, kuidas Mafia saarel võtsid prantslastest töötajad helikopterilt maha mitu laibakotti. Saar asub õnnetuspaigast 500 kilomeetri kaugusel.

Jeemeni transpordiministeeriumi sõnul leiti Komooride ranniku lähedalt veel kolm surnukeha, kuid saareriigi võimude sõnul ei ole uusi surnukehasid avastatud.

Komooride päästetöötajad usuvad, et suurem osa hukkunuid on vette kukkunud lennukivrakis.

Ametivõimude sõnul on õnnetuse põhjus endiselt teadmata. Prantsuse allveelaev püüdis kinni lennuki pardasalvestist lähtunud signaali, kuid päästjate sõnul võtab sügaval vee all oleva vrakini jõudmine aega.

Kivuyo sõnul andsid Tansaania võimud leitud lennukitükid üle asjatundjatele, et teha kindlaks, kas need on Jeemeni lennukist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles