Venemaa eitab Gruusia sõjas oma lennukite allatulistamist

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Evelyn Kaldoja
Copy
Su-25 lennuk.
Su-25 lennuk. Foto: Reuters / Scanpix

Vene sõjaväe esindajate väitel ei vasta tõele teated, justkui oleksid nad mullu augustisõja käigus alla tulistanud kolm enda lennukit, kirjutab uudisteagentuur AFP.

Väljaanne Moscow Defence Brief kirjutas sel nädalal, et Venemaa kaotas sõjas Gruusia vastu kuus sõjalennukit ehk siis kaks rohkem kui väidab nende enda kaitseministeerium. Ning kuuest kaotatud hävitajast pooled langesid venelaste enda tule all.

«Venemaa pool on juba avaldanud kogu informatsiooni Vene relvajõudude kaotuste kohta,» ütles Vene kindralstaabi asejuht Anatoli Nogovitsõn ajalehele Kommersant. «Need numbrid on lõplikud ja neile pole midagi lisada.»

Moscow Defence Briefi väitel jäi Venemaa augustisõjas vaesemaks kahe Su-25, kahe Su-24 ja kahe Tu-22M3 lennuki võrra. Vene kaitseministeerium aga tunnistab kolme Su-25 ja ühe Tu-22M3 kaotust.

Tagasi üles