Verisel Pamplona härjavõitluspeol on hukkunud üks ja saanud viga kümned uljaspead

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuulsal härjavõitlusfestivalil osalenud mees ei suutnud härga üle kavaldada ja pidi end võitluses loomaga kaotajaks tunnistama.
Kuulsal härjavõitlusfestivalil osalenud mees ei suutnud härga üle kavaldada ja pidi end võitluses loomaga kaotajaks tunnistama. Foto: AFP

Põhja-Hispaanias Pamplona linnakeses peetaval traditsioonilisel San Fermíni härjavõitlusfestivalil veristasid vihased loomad eile kümmet inimest, kahte neist seejuures raskelt.


Kaks tõsiselt vigastatut olid saanud härjalt puskida ja neil oli haavu kaelas, rindkeres ja tuharates. Uudisteagentuuri AFP teatel vajasid mõlemad kohalikud mehed ka operatsiooni.



Sel aastal on turistide hulgas populaarsel härjavõitlusfestivalil palju vigastusi, esimest korda pärast 1995. aastat sai üks inimene, 27-aastane hispaanlane, ka surma. 1924. aastast alates, kui kannatanute üle hakati arvet pidama, on sellel härjavõitluspeol hukkunud 15 inimest.



Pamplona kaitsepühaku Püha Fermíni auks peetavad pidustused algasid möödunud esmaspäeval ja kestavad 14. juulini. San Fermíni festival, mida peeti esimest korda juba 1591. aastal, saavutas rahvusvahelise kuulsuse Ernest Hemingway romaaniga «Ja päike tõuseb». (PM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles