UNICEF koostas «varustuse» kriisipiirkondade mudilastele

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

ÜRO lastefond (UNICEF) pani kokku «aardelaekad», mille abil püütakse elu ilusamaid värve näidata kriisipiirkondade lastele, kirjutab uudisteagentuur AFP.

Vastavalt vanuserühmale sisaldavad need erinevaid mänguasju ja ka kunstitarvikuid, näiteks värvipliiatseid. 

Komplektide koostamiseks kulus kolm aastat. Nendes kasutatavad mänguasjad toodeti Taanis. Seejärel anti komplektid tutvumiseks seitsme mitte just kõige helgema lähiajalooga riigi – Tšaadi, Kongo, Guyana, Iraagi, Jamaika, Libeeria ja Maldiivide – lastele.

 

«Selle tulemusel me näiteks võtsime välja hüppenöörid, sest Guyana lapsed ehmatasid neid nähes ära – nööri kasutatakse seal surmanuhtluseks,» selgitas AFP-le komplekti koostamisel osalenud Arnaud Conchon.

Samas jäeti aga alles pehmed mängusead ja -koerad, hoolimata sellest, et neid loomi peetakse moslemimaailmas räpasteks. Conchoni sõnul võidakse laegaste sisu aga teinekord muuta vastavalt neid saava riigi kultuuriomapärale.

UNICEF plaanib praegu mängulaekaid läkitada 18 riiki. Nad on saanud juba 1100 tellimust.

 

 


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles