Ansip: Eestit ja Baden-Württembergi seob huvi innovatsiooni vastu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baden-Württembergi peaminister Günther Oettinger.
Baden-Württembergi peaminister Günther Oettinger. Foto: Reuters / Scanpix

Peaminister Andrus Ansip ütles tänasel visiidil Lõuna-Saksamaale, et Eestit ja Baden-Württembergi liidumaad seob eelkõige huvi innovatsiooni vastu.

Peaminister Andrus Ansipi kohtus täna Baden-Württembergi peaministri Günther Oettingeriga, kellega tõdeti, et  kahe riigi suhted on olnud väga head, vahendas valitsuse pressiesindaja.

Praegu seob piirkondi eelkõige orienteeritus innovatsioonile ja uutele tehnoloogiatele.

«Eesti ja Baden-Württembergi väga head ja sõbralikud suhted on viimaste aastatega oluliselt tihenenud. Eesti näeb kahepoolse majanduskoostöö arendamises jätkuvat potentsiaali,» ütles kohtumisel Ansip.

Ta rõhutas, et hoolimata üleilmsest majanduskriisist, pakub Eesti endiselt suurepäraseid võimalusi majandustegevuseks Baden-Württembergi ettevõtetele.

«Mul on eriti hea meel, et Eesti heaks koostööpartneriks Saksamaal on just Baden-Württemberg, mis  on tuntud oma kõrgtehnoloogilise tööstuse, intensiivse teadus- ja arendustöö ning kõrgete innovatiivsuse näitajate poolest,» nentis Ansip.

Baden-Württemberg on esikohal Euroopa Liidus mõõdetava innovatsiooniindeksi põhjal. Nii on sellel liidumaal suurim patentide registreerimise arv ühe elaniku kohta ning kulutused teadus- ja arendustegevusse ulatuvad nelja protsendini SKTst.

Ansip märkis, et teadus- ja arendustegevus ning innovatsioon on ka Eestis
prioriteediks ning uuele majanduslikule tõusule viivad investeeringud uutesse tehnoloogiatesse.

«Käes on aeg uuteks asjadeks ja koostööks eelkõige innovatsiooni alal,» ütles ta.

Peaminister kohtus täna ka kaubandus-tööstuskoja Stuttgarti regiooni esimehe Herbert Mülleriga, kellega samuti räägiti majandussuhete ning ühisprojektide perspektiivist. Liidumaa kaubandus-tööstuskoja andmetel on Eestisse investeerinud 17 kohalikku ettevõtet ning 418 ettevõtet ekspordib Eestisse kaupu.

2008. aastal oli kahepoolse kaubavahetuse maht liidumaaga 249 miljonit eurot, mis moodustab 13 protsenti Eesti kaubavahetusest Saksamaaga. Esimesed ametlikud kontaktid Eesti ja Baden-Württembergi  kahepoolses suhtluses sõlmiti
president Lennart Meri riigivisiidil Saksamaale  2000. aasta novembris, mille raames külastas ta Stuttgarti ja kohtus Baden-Württembergi liidumaa toonase peaministri Erwin Teufeliga.

Baden-Württenbergi liidumaa on valinud oma koostöö sihtriigiks Põhja- ja Ida-Euroopas just Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles