Pentagon ei keela USA sõduritel suitsetamist

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistanis teeniva Ühendriikide sõduri suitsupaus.
Afganistanis teeniva Ühendriikide sõduri suitsupaus. Foto: AFP / Scanpix

Ühendriikide kaitseministeeriumi kinnitusel ei keelata Afganistanis ja Iraagis teenivatel sõduritel suitsetamist ja tubakatoodete tarvitamist.


Pentagoni pressiesindaja Geoff Morrelli teatel pole kaitseminister Robert Gatesil kavas vastavat keeldu kehtestada, vahendas AFP.

Morrelli sõnul on Gates teadlik, et olukord kriisipiirkondades on niigi stressirohke, mistõttu ei pea ta stressileevendajate kaotamist otstarbekaks.

Tervishoiueksperdid avaldasid hiljuti aruande, mille kohaselt tarbib sigarette umbes 20 protsenti ameeriklastest ehk keskmiselt iga viies inimene, kuid sõjaväelastest on suitsetaja pea iga kolmas. Kõige rohkem suitsetavad maaväelased ja merejalaväelased, kes osalevad Iraagis ja Afganistanis kõige rängemates lahingutes.

Tervishoiueksperdid tegid kaitseministeeriumile ettepaneku, milles soovitasid võtta vastu järk-järgulise suitsetamise keelamise kava, mis võib jaguneda kuni 20 aasta peale. Muu hulgas nägi plaan ette ainult mittesuitsetajate värbamist ning tubakatoodete müügi ja tarbimise keelustamist.

Raporti kohaselt kulutas kaitseministeerium 2006. aastal 564 miljonit dollarit, et ravida tubakatoodetest põhjustatud haigusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles