Indoneesia hotelliplahvatuses hukkus üheksa inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plahvatuses viga saanud mees kanderaamil.
Plahvatuses viga saanud mees kanderaamil. Foto: AP / Scanpix

Indoneesia pealinna Jakarta ärikvartalis asuvate luksushotellide lähedal leidis täna aset kaks peaaegu üheaegset pommiplahvatust, milles sai võimude teatel surma üheksa ja vigastada vähemalt 40 inimest.


Plahvatused kärgatasid kohaliku aja järgi kella 08.00 ajal (Eesti aja järgi 04.00) kesklinnas Ritz-Carltoni ja Marriotti hotelli lähedal, Jakarta taevasse kerkis võimas suitsusammas.

Politsei esindaja Nanan Soekarna kinnitusel sai surma vähemalt üheksa ja vigastada 41 inimest, neist 14 välismaalased.

«Kuulsin kahte pauku Marriotti ja Ritz-Carltoni juurest. Siis nägin inimesi välja tormamas,» rääkis turvatöötaja Eko Susanto.

Politsei sõnul tabas üks lõhkelaengutest Marriotti keldrit ja teine Ritz-Carltoni restorani, kus arvukad hotellikülalised hommikueinet sõid.

Piirkonna piirasid ümber sajad politseinikud.

Purunenud on Ritz-Carltoni teise korruse aknad, Marriott oli väliselt saanud vähe kahjustada, kuid selle esisel oli näha verepritsmeid.

Ühe Ritz-Carltoni töötaja sõnul oleks seal pidanud tuleval nädalal ööbima Manchester Unitedi jalgpallimeeskond.

Indoneesias pole mitu aastat korraldatud ühtegi ränka pommirünnakut, samuti möödusid rahulikult sel kuul peetud presidendivalimised, andes tunnistust 1990. aastate kaose ja vägivalla järel tehtud edusammudest.

Aastail 2002-2005 aset leidnud plahvatustejada korraldamises süüdistatakse islamistlikku rühmitust Jemaah Islamiah, kelle kätetööks peetakse ka 2002. aastal Bali saare turismipiirkonnas 202 inimelu nõudnud rünnakut.

Indoneesia võimud on sestsaadik vahistanud arvukalt äärmuslasi, kuid Austraalia neljapäeval avaldatud julgeolekuraporti kohaselt võib Jemaah Islamiah olla jälle valmis rünnakuid korraldama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles