Buzek: Estemirova mõrv näitab Vene demokraatia nõrkust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Natalja Estemirova
Natalja Estemirova Foto: Photo ITAR-TASS/COVI

Vene inimõigusaktivisti Natalja Estemirova mõrv on sünge meeldetuletus, et Venemaal on demokraatiaga probleeme, ütles Euroopa Parlamendi vastne president Jerzy Buzek reedel.


«Hiljutine mõrv juhtis maailma ja eriti Euroopa tähelepanu sellele, et demokraatiaga ei ole selles riigis kõik korras,» ütles endine Poola peaminister.

«Ma rõhutan, et suhetes Venemaaga on tasakaalustatud lähenemine hädavajalik. Me ei tohi hetkekski unustada, kust eurooplased tulevad, millised on meie põhiväärtused ja millel põhinevad meie teod.»

Buzek valiti europarlamendi presidendiks teisipäeval, päev enne Estemirova tapmist, ja ta kutsus ametit vastu võttes Euroopa Liitu valvsusele suhetes Venemaaga.

«Kõnelustes nii tähtsa partneriga, nagu Venemaa seda on, ei tohi me kunagi unustada inimõiguste küsimust,» ütles ta toona.

Tšetšeenia inimõigusolukorda teravalt kritiseerinud 50-aastane Estemirova rööviti Tšetšeenias ja leiti kolmapäeval Inguššiast tapetuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles