Soome politsei tõrjub agressiivseid kerjuseid

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kerjus.
Kerjus. Foto: Reuters / Scanpix

Alates möödunud aastast on kerjuste arv Soome tänavatel kasvanud, näitab uudistevõrgu

YLE

värske uuring. Helsingi politsei alustas lõppeval nädalal kerjustevastast haarangut, mille tulemusel suurem osa almusepalujaist kadus linnatänavailt.

«Me alustasime nähtavat tänavakampaaniat piirkondades, kust oli saabunud kaebusi agressiivse kerjamise kohta,» rääkis Helsingi politseileitnant Heidi Toivio. «Selles osalesid nii vormis kui erariietes politseinikud.»

Helsingi politsei teatel on nad olnud kerjustega toime tulemiseks sunnitud suurendama jalgsipatrullide arvu. YLE uuringu andmeil on Helsingi, Tampere ja Oulu tänavatel praegu rohkem kerjuseid kui kolm aastat tagasi.

Korrakaitsjate teatel on sagenenud ka agressiivne almusepalumine. Näiteks Lahtis peatavad kerjused tänaval autosid ja mõned neist on käinud ka kodude ustele koputamas.

«Tänavakerjused on enamasti Rumeenia mustlased,» rääkis Oulu politseileitnant Jussi Huhtela. «Sel suvel on nad müünud binokleid ja ehteid.»

«Me soovitame inimestel neile raha mitte anda,» lisas Huhtela. «Kui inimesed neile raha ei annaks, poleks meil ka seda probleemi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles