Soome pered ei kipu end vahetusõpilastele koduks pakkuma

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilased klassiruumis.
Õpilased klassiruumis. Foto: AFP / Scanpix

Majanduskriisi tulemusel on tänavu pakkunud mullusest vähem Soome perekondi enda kodu elupaigaks vaheldusõpilastele, kirjutab uudistevõrk YLE.

Välisõpilasi vahendavate organisatsioonide teatel on neil tänavu olnud vahetusperede leidmisega probleeme kogu Soomes. Mitukümmend sügisel põhjanaabrite juures kooliaastat alustada soovivat noort ikka veel ootab endale kodu.

Eriti raske on leida perekondi, kes oleksid nõus enda juurde võtma poisse ja noori, kellel on mõni allergia. Keskmisest parem on olukord väiksemates linnades. Näiteks kui Tamperes on kasuperedest puudus, siis paarkümmend välisõpilast saab minna Pirkanmaa piirkonda.

Viimase kümne aasta jooksul on Soomest huvituvate vahetusõpilaste arv kasvanud märgatavalt. Marika Antikainen organisatsiooni Youth for Understanding Soome harust rääkis, et suurenenud on Soomesse tulla tahtvate Aasia noorte hulk.

Tänavu on suurem osa vahetusõpilastest Ida-Euroopa riikidest. «Teismeliste kasvav huvi Soome vastu on osaliselt seotud Soome õpilaste tipptulemustega OECD PISA testides ning ka Soome rock-bändidega,» arvas Antikainen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles