Saakašvili lubab Bideni visiidi eel muudatusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihheil Saakašvili eelmisel nädalal Bathumi sadamas USA mereväelasi tervitamas.
Mihheil Saakašvili eelmisel nädalal Bathumi sadamas USA mereväelasi tervitamas. Foto: Reuters / Scanpix

Gruusia president Mihheil Saakašvili teatab ilmselt täna, et astub samme opositsiooni esindajate kaasamiseks valitsusse ning kuulutab välja uued valimised.


Saakašvili kõne parlamendi ees leiab aset kaks päeva enne USA asepresident Joe Bideni toetusvisiiti ning pärast kuid väldanud demonstratsioone tema vastaste poolt, kes nõuavad riigipea tagasiastumist, kirjutas

Wall Street Journal

.

Opositsioon süüdistab Saakašvilit autoritaarsuses, riigimeedia ärakasutamises isiklikeks huvideks ning politsei jõumeetmetes meeleavaldajate vastu.

Pöördumises parlamendiliikmetele lubab Saakašvili WSJ andmetel uusi kohalikke valimisi, opositsioonile suuremat meediakajastust ning kohti valitsuses.

President ütles ajalehele, et pärast «psühholoogilise pöörde» läbimist mõistis ta, et tema ülesandeks on Gruusiat moderniseerida ja riigis demokraatiat süvendada, et tagada rahumeelne võimu üleandmine 2013. aastal, mil ta ametist lahkub.

Lootus NATOga liituda «peaaegu surnud»

Ühtlasi möönis ta, et Gruusia lootus NATOga liituda on «peaaegu surnud».

«See on traagiline,» ütles Saakašvili. «See tähendab, et venelased võitlesid õigetel põhjustel.»

Presidendi vastased on võimaliku lähenemiskatse suhtes skeptilised. «See kõik on bla-bla-bla,» ütles opositsiooniliider Levan Gatšetšiladze. «Ta on varemgi lubadusi teinud, kuid tulemusi ette näidata pole.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles