Venezuela president kritiseeris teravalt USA liitlasriiki

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hugo Chávez.
Hugo Chávez. Foto: Reuters / Scanpix

Venezuela vasakpoolne president Hugo Chávez kritiseeris teravalt naaberriiki Colombiat, mille võimud nõustusid USA rajatavate baasidega.


«Nüüd, kui jänkid tahavad Colombias nelja baasi, sunnib see meid ümber vaatama meie suhteid Colombiaga,» ütles Chávez televisioonile antud intervjuus, vahendas AFP.

Colombia territooriumil on aastaid kestnud USA narkovastane sõda, mille raames on Ühendriigid kulutanud miljardeid dollareid. Hiljuti teatas Bogota, et valitsus andis Ühendriikide väeüksustele loa kasutada kasutada niinimetatud Colombia plaani raames riigis asuvaid sõjaväerajatisi.

Cháveze sõnul ohustab kokkulepe Venezuela riiklikku julgeolekut, sest see «avab ukse» Ameerika Ühendriikidele, mille juhtkonda on Chávez korduvalt süüdistanud agressioonis.

Venezuela riigipea on ka varem Colombiat sõjalise rünnaku eest hoiatanud, kui viimase väed peaksid Venezuela territooriumil ründama marksistliku revolutsioonirühmituse FARC sisse. Colombia väitel ei kontrolli Venezuela aga piisava tõsidusega oma piire ning lubab FARCi mässulistel takistamatult enda territooriumidele siseneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles