NATO peasekretär sattus haiglasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Jaap de Hoop Scheffer.
NATO peasekretär Jaap de Hoop Scheffer. Foto: Reuters / Scanpix

NATO peasekretär Jaap de Hoop Scheffer viidi teisipäeval Brüsselis veresoones tekkinud trombi tõttu haiglasse, teatas alliansi esindaja.


«Peasekretär viidi haiglasse, kus arstid eemaldasid tema veresoones tekkinud väikese klombi. Praegu taastub peasekretär intensiivraviosakonnas,» ütles NATO esindaja James Appathurai AFP teatel.

Juuli alguses käis Scheffer Eestis lagkumisvisiidil ning president Toomas Hendrik Ilves andis talle alliansile ja selle liikmesmaadele osutatud teenete tunnustamiseks üle Maarjamaa Risti I klassi teenetemärgi.

«Te olete teinud suurt ja tulemuslikku tööd NATO peasekretärina ning teie näol on Eestil olnud liitumisjärgsetel aastatel hea sõber ja liitlane,» ütles president. «Samuti olete kinnistanud põhimõtet, et NATOs ei ole suuri ja väikeseid, vanu ja uusi liikmeid, vaid NATO-s on kõik võrdsed liikmed.»

Schefferi ametiaeg lõppeb 1. augustil, mil tema asemele asub aprilli lõpus uueks pesekretäriks valitud Taani peaminister Anders Fogh Rasmussen.

2002. aastal Eestis käies ütles Rasmussen, et tema esivanemad on pärit Eestist ning asusid Taani elama 19. sajandi lõpus.

«Oma suguvõsa ajalugu uurides selgus, et minu vanavanaisa oli 19. sajandil Tartu lähedal puiduärimees ja ta emigreerus 1890. aastate paiku Taani. Seetõttu on mul Eestiga väga isiklik suhe ja ma soovin, et teil läheks hästi,» ütles Rasmussen toona Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles