Kurikuulus Watergate´i hotell pandi müüki

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA president Richard Nixoni tagasiastumisega lõppenud Watergate'i skandaali toimumispaigana tuntud samanimeline hotell pandi müüki, kuid ostjat sellele pole seni veel leitud.


Washingtonis, Virginia avenüül asuva majutusasutuse alghind oli oksjonil 25 miljonit dollarit, kuid keegi kümnest enampakkumisel osalenud isikust ei soovinud panust teha, vahendas Reuters.

Watergate´i skandaal sai alguse 1972. aasta Ühendriikide presidendivalimiste kampaania ajal, kui tollase vabariiklasest riigipea Nixoni mehed tungisid hotellis asunud Demokraatliku Partei ruumidesse. 

Ajalehe Washington Post ajakirjanike Bob Woodwardi ja Carl Bernsteini eestvedamisel paljastati Nixoni otsene seotus asjaga, mis lõppes vabariiklasest Nixoni tagasiastumisega kaks aastat hiljem.

Seda uurides toodi päevavalgele ulatuslik poliitilise spionaaži, sabotaaži ja altkäemaksu võrgustik, kuhu olid segatud ka Valge Maja ametnikud.

Nixon astus seejuures ise tagasi, sest vastasel korral oleks ta tagandatud ja uueks presidendiks sai tema asepresident Gerald Ford.

USA Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) endine asedirektor W. Mark Felt tunnistas alles mõne aasta eest, et salapärane Deep Throat, kes lekitas Watergate´i skandaali tagamaad ajakirjandusse, oli just tema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles