Vene kommunistid pikettisid Leedu Moskva saatkonna ees

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene kommunistid täna Moskvas Poola saatkonna ees.
Vene kommunistid täna Moskvas Poola saatkonna ees. Foto: AP / Scanpix

Leedu Moskva saatkonna juures toimus täna pikett, mille käigus protestisid Vene kommunistid algatuse vastu anda ühine hinnang natsismi- ja stalinismi kuritegudele.


Kommunistid tulid meelt avaldama seoses juulikuus Vilniuses vastu võetud Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) Parlamentaarse Assamblee resolutsiooniga, milles võrdsustatakse natslikud ja stalinistlikud kuriteod.

Leedu saadiku Venemaal Antanas Vinkuse sõnul kestis keskpäeval alanud pikett veidi üle poole tunni, selles osales 35 inimest.

Pikettijad hoidsid käes venekeelseid loosungeid: «Au nõukogude sõdurile - vabastajale», «Antikommunism ei lähe läbi», «Mäkerdajad ajalugu ümber ei kirjuta», samuti punalipud.

«Pikettijate hinnangul korraldati protest OSCE PA provokatsiooniliste algatuste vastu. Meie käsutuses oleva info kohaselt korraldasid piketi Venemaa kompartei esindajad,» ütles diplomaat telefonitsi BNSile.

Uudisteagentuuri RIA Novosti teatel pikettisid kommunistid ka Poola ja Sloveenia saatkondade juures.

«Need on need riigid, kelle poliitika on selles küsimuses Venemaa suhtes kõige agressiivsem. Ja neilt lähtus algatus,» tsiteeris agentuur Moskva kommunistide liidrit Vladimir Ulast.

Ulas edastas Leedu saatkonna esindajale ka oma resolutsiooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles