Riia sadamas lekkis ohtlikku kemikaali

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.bct.lv

Riia sadama piirkonnast evakueeriti ohtliku kemikaali lekke tõttu paarsada inimest, Stockholmist Riiga saabunud Tallinki reisilaeva ei lubatud intsidendi tõttu sadamasse, teatas Riia linnapea Nils Ušakovs. Praeguseks on

piirangud laevade liikumisele juba tühistatud.

Stockholmist Riiga saabunud Tallinki reisilaev jäi esialgu ankrusse mujal ning reisijad toimetati Riia kesklinna bussidega.

Piirang tühistati hiljem sadama pressiesindaja Anita Leiskalne sõnul, sest spetsialistide sõnul kemikaalilekke tõttu plahvatuse ohtu siiski polnud.

Sadamasse anti sisenemiseks luba ka Tallinki reisilaevale. «Nad võivad ise otsustada, kas teevad seda,» ütles Leiskalne.

«Evakueerimisotsus langetati halvima stsenaariumi võimalust arvestades,» kommenteeris esialgset häiret Läti tuletõrje- ja päästeteenistuse juht Ainars Pencis.

Pencise sõnul oli olukord väga tõsine.

«Vesiniktsüaniidhape on surmav aine,» ütles ta ning lisas, et sündmuskoha puhastamiseks on kohale kutsutud spetsialistid.

Linnapea Ušakovs kinnitas Läti riigitelevisioonis siiski, et olukord oli kogu aeg kontrolli all.

«Lekkis kemikaali, mis reageerimisel veega võib tekitada vesiniktsüaniidhapet. Seda ei juhtunud ega juhtu. Tehakse jõupingutusi lekke likvideerimiseks ning plahvatusoht on minimaalne. Isegi kui toimuks plahvatust, on valmis erivahendid.»

Erakorralise meditsiini keskuse juhataja Martinš Šics kinnitas samuti Läti televisioonis, et olukord on kontrolli all ja ohtu inimestele ei ole.

Ükski sadama lähedal asuvatest elumajadest otseses ohus ei olnud.

«Ohutsoonis ei ole ühtegi maja. Päästeteenistus reageeris maksimaalse ettevaatusega. Keegi ei ole ohus,» kinnitas Šics.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles