Venemaa ähvardas Gruusiat varustavaid relvafirmasid

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa ähvardas Gruusiat varustavaid relvafirmasid.
Venemaa ähvardas Gruusiat varustavaid relvafirmasid. Foto: AP / Scanpix

Vene Föderatsiooni alaline esindaja NATO juures Dmitri Rogozin kinnitas, et Venemaa kehtestab sanktsioonid Gruusiale relvi müüvatele ettevõtetele.


«Meil on olemas presidendi seadus, mille kohaselt hakkab Venemaa kehtestama sanktsioone nende välismaiste ettevõtete suhtes, kes jätkavad osalemist Gruusia militariseerimisel,» ütles Rogozin raadiojaamale Ehho Moskvõ antud usutluses, vahendas AFP.

«See seadus ei näe ette ühtegi erandit ning kui tõestatakse, et mõni tootja, pole oluline kas Arktikas või Ameerikas, on seotud ründerevastuse varustamisega, siis kehtib see seadus ka nendele,» lisas Rogozin.

Rogozini kommentaar ilmus päev pärast Ühendriikide administratsiooni asepresidendi Joe Bideni visiiti Gruusiasse, kus Biden kinnitas, et USA toetab Gruusia soovi alliansiga liituda ning ei tunnusta separatistlike Abhaasia ja Lõuna-Osseetia iseseisvust.

Biden kohtus ka Gruusia presidendi Mihheil Saakašviliga, kes palus Ühendriikidelt sõjalist abi ja avaldas soovi, et USA saadaks Gruusiasse relvastamata vaatlejad relvarahust kinnipidamist kontrollima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles