Lennuõnnetusest imeliselt pääsenud tüdruk pääses koju

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bahia Bakari.
Bahia Bakari. Foto: AFP / Scanpix

30. juunil Komooride lähistel India ookeani kukkunud Jeemeni reisilennukiga toimunud lennukatastroofist ainsana eluga pääsenud Baia Bakari pääses kuu kestnud ravi järel haiglast koju.


Marseille´s elav teismeline, kellel on erinevatel andmetel eluaastaid 12-14, oli koos emaga teel Komoori saartel elavate sugulaste juurde, kui Jeemeni riikliku lennukompanii Airbus A310 153 inimesega pardal pärast ebaõnnestunud maandusmiskatset Komooride pealinnas Moronis asuvale lennuväljale seni teadmata põhjustel tormisesse India ookeani kukkus, kirjutas BBC News.

Lennuki pardal oli 142 reisijat, kellest 66 olid Prantsuse kodanikud ning lisaks neile veel 11 meeskonnaliiget. Bakari ema oli üks neist, kes lennuõnnetuses hukkus.

Eile tegi Prantsuse merevägi kindlaks lennuki mustade kastide asukoha. Augustis peaksid alustama tööd allveerobotid, mis mõlemad pardasalvestid välja toovad.

Alla kukkunud 19-aastasel lennukil oli tuvastatud mitu probleemi ning firma ise oli Prantsuse võimude teravdatud tähelepanu all. Muu hulgas keelasid Prantsuse lennundusametnikud 2007. aastal ohutusnõuetele mittevastaval õhusõidukil riigi õhuruumi sisenemise. Kuna Airbus A310t Prantsusmaale enam ei lubatud, kasutas Yemenia Air oma Pariisi-Moroni lennu liinide Prantsusmaad puudutaval osal moodsamat Airbus A330t.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles