Mahatma Gandhile kuulunud maja pandi oksjonile

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mahatma Gandhi.
Mahatma Gandhi. Foto: Wikipedia.org

Lõuna-Aafrika Vabariigis Johannesburgis pandi müüki maja, kus elas kuue aastakümne eest hindu fanaatiku käe läbi tapetud India vabadusvõitleja Mahatma Gandhi.


21 aastat LAVis elanud ja advokaadina töötanud hindude suur vaimne juht ning tuntud humanist peatus majas 1907-1911, kirjutas BBC News.

Maja praeguse omaniku, ameeriklannast kunstniku Nancy Balli sõnul, ei õnnestunud tal leida asutust, mis oleks säilitanud hoone muuseumina ja seetõttu on ta sunnitud kõnealuse maja panema oksjonile.

1869-1948 elanud Gandhi on eelkõige tuntud India vaikiva meeleavalduse eestvedajana, kelle juhtimisel kõndisid paljud hindud 400 kilomeetrit Ahmedabadist Araabia mere äärde soola järele, et protestida brittide seatud soolamaksu vastu. Niinimetatud soolamarss oli üks esimesi teetähiseid Briti impeeriumi langusel, mis viis India iseseisvumiseni 1947. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles